پشتیبانی

02636604850
   

بلاگ

اساس تولید فیلم و انیمیشن

نحوه ساخت فیلم انیمیشن

اساس تولید فیلم و انیمیشن

تولید فیلم و انیمیشن تابع برخی ساختار است که استاندارد آن فیلم را تایین میکند. یکی از مباحث مهمی که در تولید یک اثر ویدئویی بسیار اهمیت دارد و شما به عنوان فیلم‌ساز باید حداقل این مفاهیم را بدانید. ما در این مقاله، برخی از مهمترین عناصر آن را معرفی می‌کنیم پس با ما همراه باشید در پرشین انیمیشن.
ما هر روز تصاویر زیادی را در رسانه‌های مختلف می‌بینیم از تلویزیون گرفته تا شبکه‌های اجتماعی و به ویژه اینترنت. ما تا زمانی که قصد نداریم فیلم ساز شویم توجه به جزئیات و کلیات فیلم یا تصویر اهمیتی نخواهد داشت اما اگر بخواهید وارد دنیای فیلم‌سازی که برای ما انیمیشن‌سازی است شوید ماجرا فرق خواهد کرد و داشتن دانش و پیش زمینه “اصول و مفاهیم پایه فیلم‌سازی و انیمیشن‌سازی” علاوه بر مهم بودن، بسیار ضروری و حیاتی است به طوری که نمی‌توان با تکیه بر نرم‌افزارها وارد دنیای فیلم‌سازی شویم. در این مطلب قصد ندارم فرایند ساخت یک فیلم را بررسی کنم، بلکه می‌خواهم به برخی موارد که برای ساخته شدن یک فیلم نقش مهمی دارند را به طور خلاصه بیان کنم.

آنچه در این مقاله یاد میگیرید

عامل نرخ فریم (Frame Rate )

اولین موردی که در ساخته شدن یک فیلم نقش مهمی دارد Fream Rate است. در واقع، عنصر تصاویر متحرک و یا همان فیلم، عامل “پایداری دید” است، به این صورت که اگر تصویری از مقابل چشمان ما بگذرد اطلاعات آن تصویر 24 صدم ثانیه در مغز ما ثبت و مدت کوتاهی حفظ می‌شوند، در نتیجه، با ظهور تصویر بعدی، دو تصویر در هم آمیخته شده و اگر این تصاویر به صورت منظم از مقابل چشمان ما بگذرد توهم حرکت به وجود خواهد آمد که در گرافیک کامپیوتری و انیمیشن به هر یک از این تصاویر یک Frame گفته می‌شود و این عامل را Frame Rate یا نرخ فریم می‌نامند.
این ویژگی مغز ما، باعث شد ایده فیلم مصور و انیمیشن به وجود آید. پس با این حساب Frame Rate را به این صورت می‌توان تعریف کرد “به مجموعه فریم‌هایی‌هایی که در طول زمان، به صورت هموار و مسلسل پشت سر هم قرار بگیرند Frame Rate می‌گویند.

اصول و مبانی انیمیشن
تصویر نرخ فریم

مفهوم نرخ فریم (Frame Rate )

در یک تعریف دیگر، فرکانس فریم‌های متوالی که در انیمیشن نمایش داده می‌شوند نرخ فریم نامیده می‌شود و این کار برای ایجاد توهم حرکت انجام می‌شود به این صورت اگر یک ویدیو با سرعت 25 فریم پخش شود در واقع در هر ثانیه از ویدیو، 25 تصویر ثابت نمایش داده می‌شود و چون با سرعت بالایی پخش می‌شوند مغز ما آن‌ها را در حال حرکت تشخیص می‌دهد که معمولاً با فریم در ثانیه یا ‘FPS’ اندازه‌گیری می‌شود.
نرخ فریم در واقع، بر نحوه فیلمبرداری و تجربه تماشای آن تأثیر می‌گذارد و انتخاب نرخ فریم‌های مختلف نتایج متفاوتی خواهد داشت. علاوه بر این، باید به خاطر داشته باشید که در انتخاب نرخ فریم فاکتورهای متعددی مانند واقعی بودن تصویر متحرک تعیین می‌شوند. به عنوان مثال، اکثر فیلم‌هایی که امروزه می‌بینید با سرعت 24 فریم در ثانیه نمایش داده می‌شوند و این به این دلیل است که این نرخ فریم بسیار شبیه به دید ما از جهان است بنابراین، به ایجاد یک ظاهر سینمایی کمک می‌کند. نرخ فریم برای تلویزیون و فیلم، دارای یک استاندارد خاص است که توسط انجمن مهندسین فیلم و تلویزیون (SMPTE) تعیین شده است.

عامل اندازه تصویر ( Frame Size )

یکی دیگر از مهمترین عناصری است که در ایجاد یک فیلم، تصویر یا انیمیشن نقش داشته و بسیار مهم است، اندازه تصویر یا (Frame Size) است. همزمان که تعداد فریم‌ها در ثانیه با frame rate تایین می‌شود باید اندازه تصویر را نیز مشخص کرد. برای این منظور نیز استانداردهایی در نظر گرفته شده است که به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد. پس به مجموعه پیکسل‌هایی که در یک ابعاد مشخص اندازه تصویر را تعیین می‌کنند Frame Size می‌گویند. هر چه تعداد پیکسل‌ها بیشتر باشد تراکم بیشتر و در نتیجه کیفیت و وضوح تصویر نیز بهتر خواهد شد.

نرخ فریم در انیمیشن

کیفیت ویدئو ( Frame Size )

رزولوشن به چه معناست؟ به زبان ساده، رزولوشن اندازه یک تصویر است که در پیکسل اندازه‌گیری می‌شود. پیکسل‌ها نقاطی هستند که یک قاب را تشکیل می‌دهند به عنوان نمونه، نسبت تصویر استاندارد برای تلویزیون و رایانه 16:9 است، بنابراین ما در مورد تعداد پیکسل‌ها در این ابعاد صحبت می‌کنیم. در نتیجه، هرچه تعداد پیکسل‌ها یا نقاط بیشتر باشد، یک تصویر حاوی داده‌های بیشتری است. داده‌های بیشتر، برابر با کیفیت بالاتر، تصویر واضح‌تر و جزئیات بیشتر است. درک وضوح، بسیار مهم است زیرا به شما کمک می‌کند تا بهترین تنظیمات ضبط و همچنین تنظیمات صادرات را برای خروجی داده شده خود انتخاب کنید، چه رسانه‌های اجتماعی باشد و چه فیلم، چه عکس و یا انیمیشن.

نرخ فریم در انیمیشن
برخی از رزولوشن ها

دانش یک دانش ابتدایی در این زمینه بسیار مهم است پس در ادامه مهمترین استانداردهای فیلم و اصطلاحات مربوط به آن را بررسی می کنیم چرا که شما باید بهترین و معقول ترین اندازه را برای ویدیوهای خود انتخاب کنید.

SD Video

SD یک استاندارد ویدئویی با کیفیت 1280 در 720 پیکسل است، هرچند دیگر آنقدر استاندارد در نظر گرفته نمی‌شود. ویدیوی HD سال‌ها پیش جایگزین رزولوشن 720 شد و 4K در انتهای آن قرار دارد. با این حال، برای خروجی رسانه‌های اجتماعی، SD همچنان می‌تواند خروجی مناسبی باشد، به خصوص اگر فقط برای دستگاه‌های تلفن همراه دستی تصویر‌سازی می‌کنید و می‌خواهید سرعت بارگیری و پخش را در اولویت قرار دهید! با این حال، SD معمولاً برای صفحه نمایش رایانه بسیار کوچک و با کیفیت پایین خواهد بود، بنابراین از آن اجتناب کنید، مگر اینکه خروجی شما فقط به تلفن‌ها محدود شود.

HD Video

HD یکی دیگر از استانداردهای تصاویر برای فیلم است که امروز یکی از رایج ترین اندازه های تصویر محسوب می شود هر چند در کشورهای توسعه یافته این استاندارد جز استاندارهای رایج نیست زیرا اندازه‌های فریم بزرگتر و دقیق‌تر مانند 4K اکنون رایج است که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد. بنابراین اندازه وضوح HD چیست؟ ابعاد ویدیوی HD با نسبت تصویر 16:9 – عرض 1920 پیکسل در ارتفاع 1080 پیکسل اندازه‌گیری می‌شود.

4K Video

4K چیست؟ یکی از ابعاد تصویر با وضوح بسیار بالااست که در آن فریم ویدیویی با عرض حداقل 4000 پیکسل است، اگرچه از نظر فنی 4K دقیقاً کمتر از آن است ( 3840 * 2160) پیکسل. ویدیوی 4K دارای ابعاد متعدد و همچنین شامل اندازه‌های بزرگتر است. بنابراین می‌بینید که چند پیکسل در ویدیوی 4K متفاوت است، در حالی که HD همیشه یکسان است. ویدیوهای 4K نیز به عنوان UHD (تلویزیون با کیفیت فوق العاده بالا) به بازار عرضه می‌شوند.

8K Video

شما به ندرت نیاز به خروجی 8K (7680 x 4320 پیکسل) خواهید داشت، با این حال، این فرمت بسیار باکیفیت اطلاعات پیکسل بیشتری را برای قالب بندی مجدد بدون از دست دادن پیکسل ارائه می‌دهد. می‌توانید فیلم‌های استوک 8K را در Artgrid پیدا کنید.

نرخ فریم در انیمیشن

عامل فرمت ( Format )

در ساخت و تولید و یا ویرایش یک فیلم و انیمیشن، علاوه بر تعیین و تنظیم نرخ فریم (Frame Rate) و اندازه سایز (Frame Size)، باید فرمت آن را نیز مشخص شود. فرمت را می‌توان ساختار یک تصویر یا صدا تعریف کرد. فرمت، مشخص‌کننده نوع تصویر است و این فرمت است که تعیین می‌کند تصویر یا تصاویر به صورت ثابت (عکس) یا متحرک (فیلم) پخش شود و همچنین تعیین نوع فرمت بسیار مهم و با اهمیت است. در میان انواع فرمت‌های تصویری، فرمت‌های AVI و MPEG مهم‌ترین فرمت‌های‌ تصویری محسوب می‌شوند که در ادامه هر یک از این دو فرمت‌ را مرور خواهیم کرد.

فرمت AVI

AVI یکی از مهم‌ترین و حرفه‌ای‌ترین فرمت‌های تصویری در میان فیلم سازان، تدوین گران و تولیدکنندگان فیلم‌های انیمیشنی و تلویزیونی بسیار محبوب است که از خصوصیات این فرمت، می‌توان به سرعت پردازش خوب، اما حجم بسیار بالا در نتیجه کیفیت بسیار بالای آن اشاره کرد و برای استخراج فیلم با فرمت AVI به فضای بسیار بالایی نیاز است. از این رو، شرکت‌های مختلفی انواع فشرده سازها را به بازار عرضه کرده‌اند و برخی از این فشرده سازها که به آن Comprssor می‌گویند را ارائه می‌دهند.
هر کدام از این کمپرسورها از یک اصول پیروی کرده و قدرت و امتیاز هر یک از آنها، با سه عامل سرعت بالاتر، حجم پایین‌تر و در نتیجه حداقل افت کیفیت می‌سنجند، پس در نتیجه، می‌توان گفت؛ مهم‌ترین شاخصه در میان فرمت‌های صوتی و تصویری در نوع فشرده‌سازی است و در هر نرم افزاری که فرمت AVI باشد حتما محلی برای تعیین نوع کمپرسور آن وجود دارد. در تصویر زیر، تعیین کمپرسور فشرده‌سازی در نرم‌افزار پریمیر را نشان می‌دهد.

کدک تصویری چیست؟

از آنجا که فایل‌های ویدئویی می‌توانند بزرگ باشند، برنامه‌هایی به نام کدک‌ها توسعه داده شدند تا ذخیره و اشتراک گذاری آن‌ها آسان‌تر شود. کدک‌ها داده‌ها را رمزگذاری می‌کنند تا آن را برای ذخیره و اشتراک گذاری فشرده کنند سپس آن داده‌ها را رمزگشایی می‌کنند تا آن را برای مشاهده و ویرایش فشرده کنند. رایج‌ترین کدک برای فشرده‌سازی ویدئو H.۲۶۴ یا AVC است.

آموزش انیمیشن سازی

فرمت MPEG

فرمت MPEG مخفف کلمات Moving Picture Experts Group به معنای گروه متخصصین تصاویر متحرک بوده که در واقع نام سازمان تولید‌کننده این فرمت است. فرمت Mpeg نوعی فرمت چند رسانه‌ای است و در واقع Mpeg کمیته‌ای است که استاندارد‌های محتویات چند رسانه‌ای را تعریف می‌کند که از سالهای تاسیس این سازمان تا امروز، انواع مختلفی از فرمت‌های رسانه‌ای را تولید کرده‌اند، این استاندارد‌ها عبارتند از؛

MPEG-1
اولین فرمت استاندارد صوتی، تصویری فشرده شده از این خانواده است. این تکنولوژی، به همراه دستگاه پخش آن که VCD نام دارد و مدت کوتاهی میهمان منازل بود و به طور کل MPEG-1 دارای کیفیت پایینی است و اندازه تصویر ( Frame Size ) در این فرمت، 352 * 288 بوده و استاندارد صدای آن بین 5000 هرتز تا 48000 هرتز به صورت استاندارد متغییر است که امروزه منسوخ شده است.

MPEG-2
نوع دیگری از فرمت چند رسانه‌ای که پس از MPEG-1 به وجود آمد و تکنولوژی MPEG-2 به علت استفاده از پهنای باند وسیع‌تر و فشرده‌سازی منطقی نسبت به MPEG-1 از کیفیت بالاتری بر خوردار است و اندازه تصویر در این نوع فرمت 720 * 560 است و این تکنولوژی را برای برنامه‌های دیجیتالی تلویزیونی ساخته‌اند و دستگاه پخش‌کننده این نوع فرمت DVD نام دارد.

MPEG3
فرمت نیمه کاره MPEG3 یکی دیگر از فرمت‌های خانواده Mpeg بوده که برای سیستم‌های صوتی استفاده می‌شود. تکنولوژی Mpeg 3 که بعد‌ها Mp3 نام گرفت، به دلیل فشرده کردن فایل‌های صوتی، امروزه، برای جا به جا کردن این گونه فایل‌ها بسیار کار آمد بوده و بسیار محبوب می‌باشد. تکنولوژی Mp3 فرکانس‌هایی که گوش انسان قادر به شنیدن آن نمی‌باشد را حذف می کند و این فرکانس‌ها به اندازه‌ای زیاد هستند که پس از، از بین رفتن آنها، حجم فایل صوتی تا چندین برابر کاهش می‌یابد. فرمت شناسه آن در کامپیوتر MP3 می‌باشد.

MPEG4
تکنولوژی Mpeg4 در حال حاضر، آخرین فرمت چند رسانه از خانواده Mpeg است که به صورت رسمی از سوی این کمیته اعلام شده است و به دلیل ویژگی‌های فشرده‌سازی، این تکنولوژی، بیشتر در شبکه‌های بیسیم و مخابرات و تلفن‌های همراه استفاده می‌شود که تایین مقدار کیفیت آن را کدک فشرده ساز مشخص می‌کند که امروزه کدک h.264 یکی از بهترین انتخاب‌ها برای خانواده mpeg است.

خانواده mpeg بیشتر از اینهاست که در این نوشته از آن صرف نظر کردیم اما اگر علاقه مند هستید در خصوص این فرمت بیشتر بدانید میتوانید از این سایت بخوانید

انواع پسوندهای فایل ویدیویی برتر را بشناسید

فرمت mp4

MP۴ رایج‌ترین نوع فرمت فایل ویدیویی است. فرمت ترجیحی MP۴ می‌تواند در بیشتر دستگاه‌های دیگر نیز اجرا شود. این برنامه از الگوریتم کدگذاری MPEG-۴ برای ذخیره فایل‌های صوتی و تصویری و متنی استفاده می‌کند اما نسبت به برخی دیگر تعریف پایین‌تری را ارائه می‌دهد پس در نتیجه، فرمت MP۴ برای ویدیوهای منتشر شده در یوتیوب، فیس بوک، توئیتر و اینستاگرام به خوبی کار می‌کند.

فرمت MOV

MOV (فیلم QuickTime) ویدئو، صدا و جلوه‌های با کیفیت بالا را ذخیره می‌کند، اما این فایل‌ها بسیار بزرگ هستند. فایل‌های MOV که برای QuickTime Player توسط اپل توسعه یافته‌اند از رمزگذاری MPEG-4 برای پخش در QuickTime برای ویندوز استفاده می‌کنند. فرمت MOV توسط فیس بوک و یوتیوب پشتیبانی می‌شود و برای تماشای تلویزیون به خوبی کار می‌کند.

فرمت WMV

فایل‌های WMV (ویندوز مدیا نمایشگر) کیفیت ویدیویی خوب و اندازه مناسبی دارد. مایکروسافت WMV را برای Windows Media Player توسعه داد. یوتیوب از WMV پشتیبانی می‌کند و کاربران اپل می‌توانند این ویدیوها را مشاهده کنند اما باید Windows Media Player را برای اپل دانلود کنند. به خاطر داشته باشید که نمی‌توانید نسبت تصویر خود را در WMV انتخاب کنید.

فرمت MKV

قالب Matroska Multimedia Container که در روسیه توسعه یافته است، رایگان و منبع باز است و تقریباً از هر کدک پشتیبانی می‌کند، اما خود توسط بسیاری از برنامه‌ها پشتیبانی نمی‌شود. اگر انتظار دارید ویدیوی شما با استفاده از پخش‌کننده رسانه منبع باز مانند VLC یا Miro روی تلویزیون یا رایانه مشاهده شود، MKV یک انتخاب هوشمندانه است.

فرمت AVCHD

کد نویسی پیشرفته ویدیویی با وضوح بالا به طور خاص برای ویدیوهای با کیفیت بالا است. این فایل‌ها که برای دوربین‌های فیلم‌برداری دیجیتال پاناسونیک و سونی ساخته شده‌اند، برای ذخیره‌سازی آسان بدون از دست دادن تعریف فشرده می‌شوند.

فرمت WEBM or HTML5

این فرمت ها برای ویدیوهای تعبیه شده در وب سایت شخصی یا تجاری شما بهترین هستند. آنها فایل های کوچکی هستند، بنابراین به سرعت بارگیری می شوند و به راحتی پخش می شوند. هر چند فرمت های استاندارد دیگری نیز وجود دارند که در این مقاله از آن صرف نظر کردیم.

نسبت تصویر ( Pixel acpect ration)

نسبت ابعاد پیکسل (اغلب به اختصار PAR) یک نسبت ریاضی است که توصیف می کند چگونه عرض یک پیکسل در یک تصویر دیجیتال با ارتفاع آن مقایسه می شود. نسبت تصویر، عرض و ارتفاع یک تصویر نسبت به یکدیگر است. به عنوان مثال، تقسیم 1920 بر 1080 به شما 16/9 می دهد. این نسبت تصویر به عنوان ‘صفحه عریض’ نیز شناخته می شود و در حال حاضر رایج ترین در خروجی دیجیتال است و هنگام صادرات ویدیو برای رسانه های اجتماعی، باید تنظیمات زیر را به درستی انجام دهید.

  • Aspect ratio
  • Resolution
  • Bitrate (less important)

امروزه نسبت‌های متداول زیادی وجود دارد. به عنوان مثال، بسیاری از فیلم‌ها در 16:9 تولید می‌شوند و این نسبت تصویر، در بین نمایشگرهای رایانه نیز محبوب شده است. اما این در تضاد شدید با تلویزیون‌های اولیه است که دارای نسبت تصویر 4:3 بودند. 16:9 نسبت تصویر عریض است که به طور گسترده در پخش‌کننده‌های ویدیو استفاده می‌شود. این یکی از رایج‌ترین نسبت‌های تصویری است که در جدیدترین طرح‌های تلویزیون پیدا می‌کنید. این نسبت تصویر 4k تا 4096 در 2160 پیکسل (پیکسل) را پشتیبانی می‌کند و با ویدیوهای بازاریابی با کیفیت بالا به خوبی کار می‌کند. برای درک بهتر نسبت ابعاد تصویر آن را از داخل گوشی به تصویر کشیدیم.

آموزش انیمیشن سازی
انواع نسبت های تصویر در قاب گوشی

رزولوشن ( Resolution )

رزولوشن یا وضوح تصویر، به تعداد پیکسل‌های موجود در تصویر گفته می‌شود. هر پیکسل به معنی یک نقطه رنگی است که در تصویر وجود دارد. رزولوشن تصویر، بیانگر تعداد پیکسل‌هایی است که در عرض و طول تصویر وجود دارند. به عنوان مثال، تصویری با رزولوشن ۱۰۲۴ در ۷۶۸ پیکسل دارای ۱۰۲۴ ستون و ۷۶۸ سطر پیکسل است. رزولوشن در تصاویر دیجیتال، تلویزیون، مانیتورهای کامپیوتر و تلفن همراه مورد استفاده قرار می‌گیرد. رزولوشن بالا به معنی تصویر با کیفیت بالا است که با افزایش رزولوشن تصویر، تعداد پیکسل‌های تصویر افزایش می‌یابد.
رزولوشن به دو نوع فیزیکی و نمایشی تقسیم می‌شود. رزولوشن فیزیکی به تعداد پیکسل‌هایی اشاره دارد که در حقیقت در تصویر وجود دارند، برخلاف رزولوشن نمایشی که تعداد پیکسل‌هایی را که برای نمایش تصویر استفاده می‌شود مشخص می‌کند. رزولوشن تصویر مهمترین عامل در تعیین کیفیت تصویر است و با افزایش رزولوشن، تصویر دقیق‌تر و با جزئیات بیشتری نمایش داده می‌شود. اما به دلیل اینکه افزایش رزولوشن باعث افزایش تعداد پیکسل‌های تصویر و در نتیجه افزایش حجم داده‌ها می‌شود، ممکن است با محدودیت‌های فضای ذخیره‌سازی و پردازش مواجه شویم.
با این حال، رزولوشن تنها یک عامل در تعیین کیفیت تصویر نیست. عوامل دیگری مانند فرکانس فریم (تعداد فریم‌هایی که در هر ثانیه نمایش داده می‌شود)، عمق رنگ (تعداد رنگ‌هایی که در تصویر نمایش داده می‌شوند) و نسبت کنتراست (نسبت بین روشنایی بخش‌های روشن و تاریک تصویر) نیز در تعیین کیفیت تصویر مهم هستند.

بیت ریت (bit rate)

بیت ریت چیست؟ به عبارت ساده‌تر، بیت ریت به مقدار داده‌های ویدئویی که در یک زمان خاص منتقل می‌شود اشاره دارد. این عمدتا بر اندازه و کیفیت ویدیوی شما تأثیر می‌گذارد. واحد اندازه‌گیری بیت/ثانیه یا bps است که به معنای بیت در ثانیه است. برای پخش ویدیوها، نرخ بیت، معمولاً بر حسب مگابیت در ثانیه (Mbps) و برای صدا بر حسب کیلوبیت در ثانیه (kbps) توصیف می‌شود. تبدیل بسیار آسان است: 1000 کیلوبیت بر ثانیه برابر با 1 مگابیت در ثانیه است.
بیت ریت را با رزولوشن اشتباه نگیرید. رزولوشن به تعداد پیکسل‌هایی اشاره دارد که یک تصویر را روی صفحه شما تشکیل می‌دهند و هرچه رزولوشن بالاتر باشد، تصویر شما واضح‌تر خواهد بود. در مجموع، نرخ بیت به سرعت پردازش فایل شما می‌پردازد، در حالی که وضوح تصویر به وضوح تصویر شما اشاره دارد. دفعه بعد که کلمات ‘بیت برای 1080p’ را مشاهده کردید، خواهید دانست که 1080p به وضوح و تعداد پیکسل‌های یک تصویر مربوط می‌شود.

آموزش انیمیشن سازی

بیت ریت ویدئو چیست؟

اصطلاح ‘بیت ویدئو’ معمولاً برای توصیف اندازه یک فایل ویدئویی بر حسب بیت در ثانیه استفاده می‌شود. هرچه میزان بیت بالاتر باشد، ویدیوی شما بزرگتر و با کیفیت‌تر خواهد بود. فرمت‌های فشرده‌سازی ویدیو مانند H.264 دارای پروفایل‌های متفاوتی هستند که به شما اجازه می‌دهند تا میزان فشرده‌سازی داده از یک فریم به فریم دیگر را کنترل کنید. یک عدد کمتر برای میزان بیت ویدیو معادل فشرده‌سازی بیشتر و جزئیات کمتر در ویدیوهای شما است در حالی که عدد بالاتر به معنای فشرده‌سازی کمتر با جزئیات بیشتر در ویدیوهای شما است. به عنوان مثال، دیسک‌های Blu-Ray از 25 مگابیت در ثانیه برای حداکثر وضوح خود استفاده می‌کنند که برابر است با فایل‌های ویدیویی با کیفیت بالا بدون تفاوت محسوس بین آنها و پخش‌های HDTV (که در 1080i یا 1080p پخش می‌شوند).

ویرایش و صادرات فایل های ویدئویی

چه با دوربین DSLR، CinemaDNG، یا سایر دوربین‌های ویدیویی HD فیلمبرداری کنید می‌توانید با فرمت دوربین اصلی خود در Adobe Premiere Pro کار کنید. نرم‌افزار پریمیر با جریان‌های کاری سبک و ادغام یکپارچه با سایر برنامه‌های Adobe به شما امکان می‌دهد ویدیوی مورد نظر خود را حتی در ایستگاه‌های کاری تلفن همراه ایجاد کنید هنگامی که برش نهایی خود را انجام دادید، می‌توانید به جدیدترین قالب‌های پخش صادر کنید. برای تبدیل فرمت های تصویری و صوتی نرم افزارهای مختلفی وجود دارد که به آنها نرم افزارهای کانورتور میگویند و همچنین سایت های آنلاینی مانند cloudconvert.com می تواند نیاز شما را برآورده کند.

کلام آخر

بسیار خوب، تا اینجای مطالب با مهم‌ترین عناصر در تولید فیلم آشنا شدید که در انیمیشن هم همین قوانین صدق می‌کند اما عناصر دیگری نیز می‌تواند باشد، اما سه عنصر نرخ فریم (Frame Rate )، اندازه سایز (Frame Size) و ساختار (Format)، اساس تشکیل فیلم است که در بسیاری از نرم افزارهای تولید و ویرایش چند رسانه‌ای یا مالتی مدیا این تنظیمات همواره در دسترس خواهند بود و همواره سعی کنید در تولید و ویرایش فیلم از استانداردها استفاده کنید. مطالب در خصوص ساختار فیلم بسیار فراتر از این نوشته بود اما بنا به ماهیت یک مقاله که نباید طولانی شود فقط ابتدایی و حیاتی ترین موارد را اشاره کردم که امیدوارم مورد توجهتان قرار گرفته باشد

نویسنده و گردآوری کننده: مجید پویافر
منبع : پرشین انیمیشن
استفاده از این مطالب با ذکر نام سایت بلامانع است.

سوالات رایج در خصوص اساس تولید فیلم

در حالی که از نظر نام مشابه هستند، این دو نوع فایل بسیار متفاوت هستند. MP3 مخفف MPEG-1 Audio Layer III است و یک محفظه فقط صوتی است. این فرمت فایل های صوتی را فشرده می کند تا روشی آسان و همه کاره برای ذخیره لقمه های صدا و موسیقی باشد. MP4 (MPEG-4 Part 14)، از طرف دیگر، یک ظرف چندرسانه ای است که می تواند صدا، ویدئو، تصاویر ثابت، زیرنویس و متن را ذخیره کند.

به بیان ساده، یک نسبت ابعاد، نسبت عرض یک تصویر به ارتفاع آن است (زمانی که هیچ پیکسل یا واحدی وجود ندارد).

نسبت ابعاد یک تصویر، نسبت عرض آن به ارتفاع آن است. تعداد کل پیکسل های نمایش داده شده در صفحه نمایش کامپیوتر یا تلویزیون شما، وضوح تصویر است.

1920 x 1080 پیکسل. 1080p که با نام های Full HD یا FHD نیز شناخته می شود، وضوح نمایشگر 1920 در 1080 پیکسل است.

MOV یک فرمت فایل ویدئویی اختصاصی است که برای پخش کننده QuickTime اپل ساخته شده است. این فرمت بزرگ برای ویرایش ویدیوها یا مشاهده بر روی صفحه نمایش بزرگتر عالی است. MP4 ها یک فرمت فایل جهانی هستند که با اکثر پلتفرم های استریم سازگار است و ماهیت فشرده آنها باعث کوچکتر شدن و کار با آنها می شود. برای اشتراک‌گذاری ویدیوها، اغلب لازم است که از MOV به MP4 تبدیل شوید.

720p = 1280 x 720 – معمولاً به عنوان وضوح HD یا ‘HD Ready’ شناخته می شود. 1080p = 1920 x 1080 – معمولاً به عنوان وضوح FHD یا ‘Full HD’ شناخته می شود.

برای تبدیل فرمت های تصویری و صوتی نرم افزارهای مختلفی وجود دارد که به آنها نرم افزارهای کانورتور میگویند و همچنین سایت های آنلاینی مانند compressor.io می تواند نیاز شما را برآورده کند.

در صورتی که شما علاقه مند به دوره آموزش تدوین باشید ما دوره آموزش تدوین و صداگذاری در سایت پرشین انیمیشن را به شما پیشنهاد میکنیم و همچنین از طریق برگه آموزش تدوین ، اصول اولیه تدوین را به صورت رایگان یاد بگیرید.

نویسنده و گردآوری کننده: مجید پویافر
تمام مطالب سایت پرشین انیمیشن با زحمت، نوشته و ترجمه شده است در صورتی که قصد استفاده از این مطالب را دارید، لطفا از سایت خود به سایت ما لینک دهید در نتیجه استفاده از این مطالب جهت ترویج آموزش انیمیشن بلا مانع است.

مقاله های مرتبط

امیدوارم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد اگر این مقاله را دوست داشتید از شما درخواست میکنم آن را به اشتراک بگذارید.

نوشته قبلی

درباره nCloth مایا

نوشته بعدی

انیمیشن سه‌بعدی چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

ایجاد حساب کاربری